Home

Nederman Magyarország Kft.
1043 Budapest, Csányi László u. 34.
Tel: +36-1-272-0277
Fax: +36-1-272-0278
E-mail: info.hungary@nederman.se

Üdvözöljük a megújult Elszivástechnika oldalain!

Honlapunk elsősorban a Nederman Magyarország Kft. helyi információit tartalmazza. A Nederman hivatalos honlapja teljeskörű termékinformációkkal az alábbi linkeken érhető el:
www.nederman.com


MIÉRT VAN SZÜKSÉG ELSZÍVÁSRA?

A hegesztési füst, a csiszolási por, az olaj- és emulzióköd, valamint egyéb munkahelyi szennyezőanyagok hatékony elszívása rendkívül fontos.

Bárkiben felmerülhet azonban a kérdés, hogy ugyan miért, hiszen egy hatékony elszívási megoldás jelentős beruházást igényel, aminek üzleti megtérülése könnyen kétségbevonható.
Ezzel kapcsolatban két fontos érvünk van, és erősen javasoljuk mindkettő megfontolását:

Egészségügyi kockázatok

  • A rendszeresen és tartósan belélegzett porok és füstök szinte kivétel nélkül súlyos, tartós egészségkárosodást okozhatnak.
  • A hegesztési füst és az olaj- vagy emulzióköd 1 mikronnál apróbb szemcséi felhalmozódnak a tüdőben, a bennük található kémiai anyagok felszívódhatnak a véráramba, és bármely szervet komolyan, akár végzetesen is megbetegíthetik.
  • Az 1 mikron alatti olajköd szemcsék 3-5 éven át tartó rendszeres belélegzése rákos megbetegedést okozhat.

A hegesztési füst által okozott kockázatokról és a védekezés lehetséges módozatairól bővebben olvashatnak letölthető cikkünkben.

A hegesztési füst által okozott különféle egészségügyi kockázatokat mutatja be az alábbi (angol nyelvű) videó is:

Gazdasági szempontok

  • Gyakran a megfelelő színvonalú technológia, a minőségi követelmények is szükségessé teszik a megfelelően tiszta munkakörnyezetet.
  • A jó munkakörülmények jó hatással vannak a dolgozók moráljára is, javul a minőség, csökken a selejt, csökken a munkerő fluktuációja.
  • Az elszívórendszerekbe fektetett pénz sokkal jobban hasznosul, mintha környezetvédelmi- vagy munkavédelmi bírságra költenénk, és egy jól működő elszívórendszer hírének PR-értéke is nagyobb, mintha a cég ellen indított hatósági eljárásról értesül a szakmai közvélemény.

 

 

 


NEDERMAN HÍREK

> 2012-es katalógus

Megjelent 2012-es katalógusunk, melyet az alábbi linken tekínthet meg
.

> Dantherm Filtration

A korábban a dán Dantherm A/S-hez tartozó Dantherm Filtration akvizícióját követően megtörtént a két cég szervezeteinek egyesítése és fokozatosan sor kerül a korábban elkülönülő piaci területek egységes kiszolgálásának megszervezésére.
Ezzel a cégfelvásárlással a Nederman minden szempontból a világ vezető ipari elszívás- és légszűréstechnikai cégévé vált. A témával kapcsolatos angol nyelvű sajtóköz-lemények elérhetők a Nederman hivatalos honlapján
, ezen a linken.

> Nederman videók

A Nederman videó-galériájában jelenleg 44 rövid film tekinthető meg, és a YouTube-on is számos videó látható, amelyek a cég történetét, és különféle technológiai megoldásait mutatják be.

© 2012 Nederman Magyarország Kft.